Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

Hvordan finne den perfekte tatoveringen

Ta kontakt så hjelper vi deg

Forespørsel

Internett har gjort det mye lettere å finne eksempler på tatoveringer. Dette gjør det lettere enn noen gang å finne inspirasjon for hvordan du ønsker at tatoveringen din skal se ut.

Samtidig har du nå så mye å velge mellom at det kan være vanskelig å bestemme seg hvor du skal starte for å finne den tatoveringen som er perfekt for deg.

I denne artikkelen vil du finne noen nyttige tips om hvordan man kan gå systematisk frem slik at prosessen går litt lettere. 

Ønsker du å en tatovering i Oslo kan du bare ta kontakt med oss for videre planlegging.

tatovering på legger

Tenk gjennom hvorfor vil du ha tatoveringen

Noen vil ha tatoveringer av kulturelle grunner. Kulturelt sett har tatoveringer lenge blitt brukt som tegn på tilhørighet i en kultur. Dette er en eldgammel praksis som fortsatt praktiseres mange steder i verden. Samoa kulturen, Maori kulturen, Hawaii kulturen, og aboriginske kulturer er noen eksempler på kulturer med sterke tradisjoner for tatovering. Mange mennesker velger fortsatt å tatovere seg for å vise sin tilhørighet til kulturen sin. 

Les mer: De mest populære tatoveringene

Mange bruker også tatoveringer for å vise tilhørighet til subkulturer. Dersom du er en del av biker eller punker miljøet er det for eksempel vanlig å tatovere seg. Noen litt mer uhyggelige eksempler er kriminelle subkulturer slik som Yakuza mafiaen og den russiske mafiaen som også er kjent for sin forkjærlighet for tatoveringer. Tatoveringer er også vanlig i militære miljøer.  

Noen får seg tatoveringer for å markere ting som er viktige for dem personlig. Dette er ofte veldig individuelt, og det er ikke alltid like lett å umiddelbart forstå hva en slik tatovering betyr. Noen typiske eksempler på denne typen tatoveringer kan være tatoveringer som har med barn, kjærlighet eller familieforhold å gjøre. Slike tatoveringer kan også til tider motto, forbilder eller til og med utdrag av sangtekster.   

Noen vil ha seg en tatovering rett og slett fordi de synes tatoveringer er kule eller ser vakre ut. Kanskje du ser kanskje en tatovering som du umiddelbart vet hører hjemme på kroppen din, og vil gi kroppen din et preg du liker. 

Dersom du har tatoveringer vil folk legge lettere merke til deg, og du vil skille deg ut. Kanskje du rett og slett bare er deg selv, og vil at andre skal legge merke til deg. Da kan en tatovering hjelpe deg med å vise andre hvem du egentlig er. 

tatovering på armer

Å få seg tatoveringer anses av mange som litt opprørsk. I noen religioner eller samfunn er tatoveringer betraktet som upassende. Det er også mange familier der tatoveringer ikke ses som akseptabelt. Det finnes derfor mange som rett og slett bestemmer seg for å få en tatovering for å gjøre det klart både for seg selv og andre at de bryter med disse normene. 

Tatoveringer kan også brukes to å dekke over andre ting og forskjønne kroppen. For mange kan en tatovering være svaret på å dekke over noe skjemmende slik som arr, strekkmerker, misfarging av huden eller lignende. En tatovering kan hjelpe med å gjemme dette, eller i noen tilfeller blir disse skjemmende tingene brukt som en kreativ del av designen.   

I tillegg finnes det folk som rett og slett blir hekta på tatoveringer, og bare må ha flere. De liker smerten og prosessen ved å få seg en tatovering, og vil ha flere. 

Når du velger tatoveringen for deg kan det være en god ide å få det klart for deg hvorfor du egentlig vil ha en tatovering. Dette kan ofte hjelpe deg med å finne den perfekte tatoveringen for deg. Dersom du har det klart for deg hvorfor du vil tatovere deg kan dette hjelpe med å begrense søkeord og lignende slik at du får mer relevante resultater. Det vil også kunne gi tatovøren din mer informasjon å arbeide med når han designer tatoveringen din. 

Rett plassering av tatoveringen er viktig

En perfekt tatovering er en perfekt plassert tatovering. En tatovering er et levende kunstverk som er en del av kroppen din, men det er samtidig viktig å huske at kroppen din også er en del av kunstverket. Det betyr at hvor tatoveringen er plassert kan bety mye for hva folk leser ut av den. Det har selvfølgelig også innvirkning på hvem som ser tatoveringen.I tillegg har det betydning på hvordan tatoveringen blir seende ut over tid.   

Les mer: Hvor er det vanlig å tatovere seg?

Dersom du for eksempel er en litt smårebelsk advokat kan det for eksempel passe seg å ha tatoveringen et sted der den er relativt synlig, men fortsatt lett kan dekkes til i de sammenhenger det skulle trenges. Dette kan for eksempel være på underarmer eller på halsen der den kan skjules av en oppkneppet skjortekrage. 

Plassering er også viktig for hvor lenge tatoveringen din holder seg fin. Hud som er mye i bevegelse og strekkes mye er steder der tatoveringen din fortere vil brytes ned og miste sitt gode utseende. Et av de verste stedene der du kan ha en tatovering er sannsynligvis magen. Steder som er gode inkluderer innsiden av armen, kragebeinet, ryggen, skuldre og øverst på ribbeina. 

Husk at en tatovering over fødselsmerker ikke nødvendigvis er en god ide. Tatoveringen kan nemlig da gjøre det vanskelig å oppdage hudkreft.  

Fargevalg

Hva som er perfekte farger kan variere veldig mye for fra person til person. Først og fremst bør du velge en tatovering med farger som du liker. Husk at dette er farger du senere må leve med å ha permanent på kroppen din. Fargevalg er også viktig med tanke på hvor bra tatoveringen vil se ut over tid ettersom noen farger falmer fortere enn andre.   

I tillegg er det andre ting som du bør ta med i betraktningen. For eksempel er det forskjellige typer farger og blekk som passer for forskjellige hudfarger. Du bør passe på at tatovøren du velger har erfaring med din hudfarge og at han eller hun er oppmerksom på hvilke fargevalg og blekk som vil se bra ut for huden din.

tattoo farger på blekk

Velg en tatovering som tåler tidens tann

Den perfekte tatoveringen er en som tåler både sin egen og din aldring. Det betyr at den fortsatt må se bra ut når kroppen din forandrer seg. Dersom for eksempel huden din blir slappere og du får rynker kan dette ha stor innvirkning på noen typer tatoveringer, mens andre ser like bra ut mange år senere. 

Generelt sett er litt større tatoveringer med klare og sterke linjer bedre i lengden ettersom de fortsatt vil være klare og se bra ut selv etter at tatoveringen falmer litt. Denne typen tatoveringer vil også ofte tolerere forandringer i huden din bedre enn små, intrikate tatoveringer med tynne linjer. Fargevalg er også viktig, og her er det viktig å huske at mange av de friskeste fargene også er farger som falmer fortere.   

Bruk en god tatovør og lytt til rådene du får

Så snart du har litt peiling på hva det er du ønsker deg kan det være lurt å snakke med en tatovør. Det er viktig at du finner en tatovør med en portefølje du liker, og som du kommuniserer greit med slik at dere begge er enige om hva det er du vil uttrykke med tatoveringen din og hvordan du ønsker at den skal se ut. 

Ta en titt på våre artister så vil du finne et bredt utvalg av stiler for inspirasjon.

En erfaren tatovør vil også kunne gi deg tips og forslag. Det kan i mange tilfeller hende at tatovøren vil komme med innslag som gir deg en mye stiligere tatovering enn den du planla i utgangspunktet. Han vil også kunne veilede deg når det gjelder plassering slik at du for eksempel slipper en tatovering som ser rar ut dersom du gjør visse bevegelser, eller som plutselig blir helt forskjellig dersom du legger på deg fem kilo. 

Vi hjelper deg gjerne.

Du har god tid

Du finner neppe den perfekte tatoveringen dersom du forhaster deg. Det betyr ikke at tatoveringen din trenger ha en dyp mening, ofte kommer meningen også med tiden, men det betyr at det godt kan lønne seg å sove på det, komme tilbake noen dager senere og se om du fortsatt liker motivet du har valgt like godt.

Ta deg den tiden du trenger for å bestemme deg, du kan tross alt nyte tatoveringen hele resten av livet, så du har nok av tid til å nyte synet av den senere. 

Les flere artikler her

Ny tatovering?

Ta kontakt for å finne den perfekte tatoveringen for deg

Forespørsel