Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

 • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
 • Saturday: 11.00 – 17.00
 • Sunday: Closed

Etterbehandling av tatovering

Gratulerer med ny tatovering!

Gi oss en anmeldelse

Nå som tatovøren din har gjort sin jobb er det opp til deg å etterbehandle tatoveringen riktig, så du ender opp med et best mulig resultat. Tatoveringen din er et åpent sår og må behandles deretter. Hvordan en tatovering gror avhenger mye av hvordan man etterbehandler den, men visse områder kan gro annerledes pga slitasje (f.eks hender, fingre, albuer, føtter, knær).

Etterbehandling er ditt ansvar

Det er viktig at du tar vare på tatoveringen din slik at den ikke blir blass og ujevn. Tatoveringen kan endre på seg i etterbehandlingen fordi den gror. Tatoveringen blir permanent når den er ferdig grodd.  Når du ønsker deg en tatovering betaler du en artist for å gi deg et unikt stykke kunst. Jobben er ikke over ennå, da tatoveringen ikke har sluttet å gro. Med en gang du forlater oss må du være forsiktig og passe godt på tatoveringen din.

Du trenger:

 • Etterbehandlingskrem (Kan kjøpes hos oss i Studio)
 • Grønnsåpe

1. Den første dagen

Etter tatoveringen din er utført legger tatovøren din på et lag med plastfolie, som du skal ha på i minimum 12 timer. Etter 12 timer kan du ta av plasten og forsiktig rengjøre tatoveringen. Vask hendene først, og deretter vask forsiktig over tatoveringen med en 1:10 blanding med grønnsåpe og vann. Tørk forsiktig av med tørkepapir. Deretter kan du påføre et tynt lag med etterbehandlingskrem vi selger her på studioet eller kan kjøpes på på et apotek.

dav

2. De neste 5 dagene

De neste dagene trenger du ikke å bruke plastfolie over tatoveringen din. Om du skulle være spesielt utsatt for skitt og bakterier fra f.eks barn, husdyr osv. kan du bruke et plagg som dekker til tatoveringen.

Du må fortsatt vaske tatoveringen 1 gang om dagen de neste 5 dagene med grønnsåpeblandingen nevnt ovenfor. Smør med etterbehandlingskrem 3 ganger om dagen (morgen,middag og kveld).

3. De neste 2-4 ukene

Etter noen dager vil det begynne å danne seg en tynn hinne over tatoveringen, som skal flasse forsiktig av seg selv. Målet er å unngå å få skorpe på tatoveringen, siden dette kan føre til tap av blekk. Fortsett å smøre tatoveringen i 2 uker til den er ferdig «flasset av». Det er viktig at du unngår direkte sol og all form for bading i denne perioden. Ikke smør tatoveringen med sunblock før den er ferdig grodd.

DO’S AND DON’TS

 • Unngå all form for parfyme/parfymert såpe på tatoveringen i grotiden, da dette kan irritere huden.
 • Ikke klø eller plukk på tatoveringen under grotiden.
 • Sov i rent sengetøy natten etter du har tatt tatoveringen.
 • Bruk løse plagg over området som er blitt tatovert.
 • Bruk sunblock på tatoveringene dine i fremtiden for å bevare dem best mulig.
 • Alle dyreelskere: beklager, men dyret ditt bør ikke sove sammen med deg i senga de den første uka etter tattoveringen 

Vi håper din opplevelse levde opp til forventningene og ønsker gjerne følge deg opp som kunde, vi setter pris på om du gir oss tilbakemelding på hvordan din opplevelse med oss på timeless var. Er det noe du lurer på vedrørende etterbehandling eller du har noen komplikasjoner vil vi hjelpe vi deg så godt vi kan.

Er du fornøyd med behandlingen du fikk som kunde og resultatet av tatoveringen blir vi veldig glad for om du deler dette med oss og på sosiale medier!

Du kan når som helst gi oss en anmeldelse på google her.

Har du en spesiell tilbakemelding eller noe du ønsker å fortelle oss om ditt besøk på Timeless Tattoo kan du gjerne sende en mail til post@timelesstattoo.no eller skrive til oss på Facebook.

Betennelser og infeksjoner

Det er vanlig at personer med ferske tatoveringer får infeksjoner. Den vanligste grunnen for dette er at man ikke følger rådene for etterbehandling nøye nok. Dersom uhellet er ute og du begynner å få vondt eller oppdager andre mistenkelige symptomer bør du kontakte lege umiddelbart. Husk at det er mye lettere og hyggeligere å stelle en tatovering enn å ta hånd om en infeksjon. Her er noen råd for å unngå betennelser og infeksjoner mens tatoveringen din er fersk:

 • Vask deg grundig på hendene før du tar på tatoveringen eller smører den med salve.
 • Legg på nytt og rent sengetøy hver natt de første nettene.
 • Bruk rene klær
 • Bruk rene håndklær hver gang du dusjer
 • Hold ferske tatoveringer unna dyr, barnehender og annet som kan overføre bakterier.
 • Luft tatoveringen når det er trygt

Bading og soling

Ferske tatoveringer er veldig følsomme for sollys og du må derfor unngå direkte sollys mens tatoveringen gror. Ikke dra på stranda eller legg deg i solen med en fersk tatovering. Hold deg også unna sand, solarium og uteaktiviteter som utsetter tatoveringen din for sollys eller bakterier. Dersom du får sollys på tatoveringen din kan den lett bli brent, dette vil føre til at det utskilles væske som virker ødeleggende på tatoveringen. 

Dersom du vil en tur på stranda bør du derfor dekke til tatoveringen. Bakterier elsker vann så det er veldig viktig at du også avstår fra bading i basseng eller sjø, og ellers all kontakt med vann som ikke er rent da dette lett kan føre til infeksjoner. Dusjing går greit, men selv her bør du være forsiktig. Ikke la tatoveringen din være våt for lenge om gangen. 

Tatoveringer og trening

Du kan trene etter at du har fått en fersk tatovering, men all kontakt med vann er problematisk, så all trening med og i vann må man vente med til tatoveringen har grodd. Løping, styrketrening, osv. Går greit. Som med alt annet i livet, bør du stoppe om noe gjør vondt. Og kontakte lege dersom du mistenker at noe ikke er som det skal. Gjør selve tatoveringen vondt under trening kan den smøres med salve, som kan lette litt på trykket. 

Du bør også unngå å trene musklene som beveger for mye på tatoveringen helt i starten. Tatoveringen kan føles stram til den har grodd. Dette er fordi den i bunn og grunn er et sår som får skorpe på seg. Av hygieniske grunner er det viktig å vaske treningsklær og utstyr godt både før og etter bruk. Det er også mange som fraråder bruk av treningsstudio rett etter tatovering ettersom dette er et sted der man kommer i kontakt med mange bakterier. 

Tatovering og smøring

En fersk tatovering er et åpent sår. Det tar omtrent 2-3 uker før såret har grodd skikkelig. Tatoverer du ben, ankler og føtter tar det kanskje litt lenger tid. Du trenger ikke å smøre tatoveringen oftere enn når den føles litt stram eller tørr. Ettersom huden gror vil den bli normal og trenge mindre smøring. Et generelt råd er at det faktisk er bedre å smøre litt for lite enn for ofte.