Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

Hvor er det vanlig å tatovere seg?

Det blir stadig mer populært å tatovere seg. Tidligere var det ofte sjømenn og folk fra kriminelle miljøer som tatoverte seg. I dag er det vanlig at “mannen i gata” tatoverer seg. Tatoveringer, som tidligere kanskje i større grad ble sett på som noe man gjorde for å vise at man var del av et fellesskap er nå en etablert kunstform som i like stor grad blir brukt til å uttrykke sin individualisme. 

Den økende interessen for tatoveringer i Norge har også resultert i en oppblomstring i den  norske tatoveringsbransjen. Flere eksperter mener nå at trenden har nådd en topp, men dersom man tar en tur rundt og snakker med folk i bransjen og folk på gata får man inntrykk av at tatoveringer heller er noe folk heller vil ha mer av. Tatoveringsbransjen merker ekstra pågang om sommeren.

Kjendisene inspirerer

Flere og flere kjendiser tatoverer seg og er med på å skape tatoveringstrenden. Mange får gode ideer når de ser tatoveringer som kjendisene viser frem. Kjendisene bidrar også til å redusere fordommer mot tatoveringer. David Beckham er et eksempel på en kjent person som har inspirert mange til å ta tatoveringer. 

Faste kunder

Det er et kjent fenomen at folk som får seg tatoveringer ofte vil ha flere. Etter hvert blir det for noen slik at kroppen blir et lerret for å uttrykkelse av meninger, følelser eller personlige tanker. Før ville folk ofte ha én tatovering, men stadig flere blir hekta på tatoveringer og vil ha flere. Det er også vanlig at folk får seg større tatoveringer enn før. Faste kunder og større jobber betyr gode tider for tatoveringsstudio over hele landet. 

Nye og gamler motiver

Folk tatoverer nå forskjellige motiver på kroppen. Stjerner var populært for noen år siden, men nå er det heller mer populært å skrive ned livsmotto. Tatoveringer av ugler, svaler og drømmefangere er også noen motiver som står frem som populære for tiden. Maritime tatoveringer som pleide å være populære blant sjømenn tidligere har også fått seg et comeback i det siste. Det samme gjelder blackwork stil inkludert tribale tatoveringer. Denne gangen er de tribale tatoveringene ofte kombinert med nye og mer sofistikerte skyggeleggingsteknikker. Realisme er også en trend som fascinerer mange. 

Vanligst blant kvinner

I en større undersøkelse blant over 15 000 mennesker viste det seg at 20% av nordmenn har minst én tatovering. Det kom også frem at flere kvinner enn menn tatoverer seg. I følge undersøkelsen tatoverte 23,8 prosent av kvinner seg, mens bare 17,9 prosent av mennene tatoverte seg. Det er også en sammenheng mellom tatoveringer og utdanning. Folk med høyere utdanning skjuler oftere tatoveringen sin sammenlignet med folk som har lavere utdanning. Dette er kanskje ikke noen stor overraskelse ettersom folk med høy utdanning ofte i større grad har jobber der synlige tatoveringer ikke er godkjent. 

Vanligste steder for tatoveringer

For tatovøren er kroppen din et lerret. Det er kun fantasien din som begrenser hvor du kan ha tatoveringen din. Armene er et av de mest populære stedene å tatovere seg. Overkroppen er også populært, særlig bryst og rygg. 

Yrke eller jobb kan for mange begrense hvor du kan tatovere deg. Selv om man ikke skal diskriminere andre i arbeidslivet kan man fort oppleve diskriminering dersom man har synlige tatoveringer. Spesielt gjelder dette ansiktstatoveringer og hodetatoveringer. Det er derfor ikke anbefalt å ta tatoveringer i ansiktet eller på hodet.  

Fjerning av tatoveringer

Tatoveringer er permanente, og tatoveringbransjen er derfor full av eksempler på mennesker som angrer på tatoveringer de har fått seg. Dette kan gjelde alt fra tatoveringer med navnet til eksen eller tatoveringer med stavefeil som man tok i fylla, til tatoveringer som man rett og slett bare blir lei av.

Dersom du har en tatovering du ikke liker er det godt å vite at det nå faktisk er mulig å fjerne tatoveringer, men det er ikke så veldig lett. Det tar lang tid, og det vil koste deg mye mer enn tatoveringen i sin tid kostet. Det er heller ikke alltid sikkert at resultatet blir like godt som du hadde forestilt deg. Vanligvis er den beste måten å fjerne en tatovering ved hjelp av laser. Ett annet alternativ som vanligvis vil være billigere er å dekke over tatoveringen med en ny en.