Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

De mest populære tatoveringene

Det har blitt veldig vanlig å tatovere seg. Dette betyr også at man finner stadig mer variasjon innen forskjellige typer stilarter som blir brukt i tatoveringer, og kreativiteten blant våre tatovører og deres kunder blomstrer som aldri før. Det er ikke bare stilene som forandrer seg, men hvordan og hvor stilene blir brukt er også i utvikling.

I denne artikkelen går vi inn på en del stilarter og hvordan de utvikler seg. 

Tradisjonell og neotradisjonell stil

Den tradisjonelle stilen er karakteristisk for sine kraftige og klare linjer og sterke farger. Motiv som roser, anker og vakre kvinnehoder er typiske for denne stilen. Denne stilarten er blant de mest populære. De er vakre, tradisjonsrike, og de holder seg veldig godt over tid. 

Lighthouse tradisjonell tatovering
@ink.me.pandora

Den neotradisjonelle stilen bygger på den tradisjonelle stilen. Denne stilen ivaretar noen av de mest kjente trekkene ved tradisjonelle tatoveringer, slik som for eksempel sterke linjer og farger, men i tillegg legges det ofte til et element av illustrasjoner. Man kan kjenne igjen denne stilarten på grunn av flere detaljer og mange naturlige elementer slik som bilder av dyr og blomster. 

neo traditional tattoo cat
@cristisatran

Realistisk stil

Realismen har funnet sin vei fra det tradisjonelle lerretet og inn i tatoveringer. Denne relativt nye stilarten har blitt ekstremt populær for tatoveringer i det siste. Du finner nå vandrende kunstverk med utrolig realistiske gjengivelser av alt fra kjendiser til natur. Realistisk stil finner man både i svart hvitt og i farger. 

Sjekk ut vår tatovør Oskar som er en mester i realistisk stil.

Blackwork og tribale stilarter

Blackwork er hva man ofte kaller tatoveringer som kun bruker svart farge. Det er faktisk ganske utrolig hvor mye kreativt man kan gjøre kun med denne ene fargen. Noen tatovører spesialiserer seg med å kun arbeide med denne fargen. Innen denne kategorien finner man alt fra moderne abstrakte eller geometriske mønster til eldgamle mønster med religiøs betydning fra glemte religioner.

Tiger tattoo - Blackwork
@biextattoo

Tribal tatoveringer er sannsynligvis verdens eldste stilart når det gjelder tatoveringer. Denne stilarten kan på mange vis sees som en samling av forskjellige stilarter som alle har det til felles at de har sitt utspring i forskjellige urfolk sine tatoveringsritualer gjennom årtusenene. De har også det til felles at de nesten alltid blir gjort i svart farge, og har intrikate mønster. 

Japansk

Tradisjonelle japanske tatoveringer er basert på sjablonger datert så lang tilbake som 1600 tallet. Motivene vil ofte inkludere helter og mytiske skapninger fra den japanske mytologien. Hver tatovering foteller en historie om japans stolte historie. 

Håndtatoveringer og øretatoveringer

Det har lenge vært ganske tabubelagt å tatovere seg. Dette har lenge gjort at selv de mest tatoverte har unngått å tatovere seg på tydelig synlige steder slik som ansikt, hender eller hals. Dette var blant annet for å unngå at tatoveringene skulle virke negativt inn på karrieremuligheter. 

Gjennom de siste årene har folk sitt syn på tatoveringer forandret seg mye. Det begynner nå å bli veldig vanlig i Norge å tatovere seg. Dette har ført til at flere og flere nå våger seg til å tatovere seg på hendene, og det viser seg at dette i de fleste tilfeller ikke ser ut til å ha store konsekvenser for karrieremuligheter. Det er allikevel viktig å huske på at dette er et sted det vil være vanskelig å dekke til, så det kan lønne seg å tenke seg godt om hvilke motiver man eventuelt velger på hendene.  

hånd tatovering
@anagabriela.tattoo

Et annet sted det etter hvert har blitt populært å tatovere seg er øret. I likhet med hendene er dette et sted som tradisjonelt har vært tabu ettersom det ikke er lett å dekke til, men dette er det nå slutt på. Som med hendene er det viktig at du tenker deg godt om hva du eventuelt vil tatovere på øret ditt. 

Øret er også et vanskelig sted å tatovere, i og med at det er mye brusk. Du bør derfor forsikre deg om at du bruker en tatovør som har erfaring med dette. Du bør også være oppmerksom på at tatoveringer i øret kan være ganske smertefullt. 

@anagabriela.tattoo

Illustrative- og Vannfarge-tatoveringer

Tatovøren er kunstneren,  du er lerretet. Illustrativ tatoveringsstil kjennes lettest igjen ved at tatoveringen ser ut som no som kunne vært tegnet på papir eller som man kunne se på lerret i et kunstgalleri. Dette er et veldig bredt område, og du vil derfor naturlig nok se at denne stilarten vil bli blandet med andre stilarter og teknikker. 

En særlig populær illustrativ trend er vannfargetatoveringer. Dette er særlig populært blant den yngre generasjonen av folk som tar tatoveringer. Dette er, som navnet antyder, tatoveringer som bruker effekter som gjør at de ligner bilder som har blitt malt med vannfarger. Dette gir tatoveringene et imperfekt preg som gjør dem unike og vakre på sin egen måte. Ofte finner man også at vannfargeeffekten kombineres med klare tegninger, ofte i svart. Dette er en ny tatoveringsstil som krever store ferdigheter av tatovøren. 

Rose tatovering
@biextattoo

Humoristiske og ironiske tatoveringer

Humor kommer aldri til å gå av moten. Det finnes utallige eksempler på gode og dårlige humoristiske tatoveringer. En av de nye trendene for øyeblikket er enkle tatoveringer med skrift. Det er da det som er skrevet, i større grad enn den visuelle kunsten som det fokuseres på. 

Blomster i ulike former og farge

Blomster kommer vel aldri til å gå av moten. Det er et av de mest populære motivene for tatovering. Du vil finne blomster innen mange forskjellige stilarter, men det har særlig blitt populært i nyere tid med veldig detaljerte blomstertatoveringer. Blomster er også noe som det er veldig populært å kombinere med andre typer motiver.

@anagabriela.tattoo

Store, men diskrete tatoveringer

Dette kan høres selvmotsigende ut med store tatoveringer som er diskrete, men dette er faktisk en type tatoveringer som er veldig populær. Denne stilarten går ut på å lage tatoveringer som passer inn på kroppen din på en slik måte at det ser ut som en naturlig del av kroppen.  

3D tatoveringer 

Tradisjonelt har tatoveringer vært todimensjonale, men i det siste har det blitt veldig populært å lage tredimensjonale tatoveringer som gir tatoveringen dybdefølelse, og som i kombinasjon med huden, lager en fascinerende illusjon som tiltrekker oppmerksomhet. 

Negative space tatoveringer

Mye foregår for tiden når det gjelder tatoveringer, og en av de nye og veldig populære trendene er “negative space” tatoveringer. Dette er en teknikk der man spiller på å reversere bildet og bruker hudens egen farge i en illustrasjon eller figur.  

Hodeskalletatoveringer

Hodeskalletatoveringer er veldig populære. Av noen assosieres de med med død og noe skremmende, men for andre ligger det en veldig forskjellig symbolikk i denne typen tatovering. For mange symboliserer faktisk en hodeskalle avslutningen av en epoke i livet og begynnelsen på noe nytt, og er av den grunn sett på som noe positivt. Andre igjen velger å ta en hodeskalletatovering på grunn av at de ser litt skremmende og kule ut. Hodeskalletatoveringer er ofte å finne i kombinasjon med andre stilarter slik som for eksempel tradisjonell, neotradisjonell eller realistisk stil. Det er også ofte man ser hodeskaller i kombinasjon med blomster, særlig roser. 

Skull rose legsleeve
@cristisatran

Norrøne tatoveringer

Hundrevis av år etter at Vikingtiden er over er norrøne tatoveringer fortsatt populære, og de blir stadig mer populære ettersom folks fascinasjon med denne perioden i nordisk historie øker. Valknut, som er kjent som et beskyttelses symbol fra vikingtiden, er et av mange populære norrøne symboler og mønstre som fortsatt lever i beste velgående. Andre populære motiver er Tor sin hammer, Mjølnir, dragelignende vesen, vikinger og andre norrøne mønstre. 

viking tattoo backpiece
@kaireetattoo

Ingen tatoveringer er like

De fleste som tatoverer seg er ute etter en unik tatovering. De fleste tatovører anser seg selv som kunstnere, og vil sjelden like å gjøre den samme tatoveringen på to forskjellige kunder. Selv om man prøver å lage identiske tatoveringer er dette også umulig ettersom huden til enhver person er forskjellig, og tatoveringer er håndverk som alltid vil ha små og unike variasjoner, til og med om man forsøker å lage dem like.  

Valg av tatovering kan være vanskelig, så forhåpentligvis kan informasjonen over hjelpe både deg og tatovøren din med noen nyttige referansepunkter i den kreative prosessen det er å bestemme seg for hvordan tatoveringen din skal se ut. 

Ny tatovering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat

Forespørsel