Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Forberedelser før tatovering

Sov godt

Å få seg tatovering kan være en påkjenning for kroppen, så det er viktig at du er i best mulig allmenntilstand når du går til tatovøren. Søvn er hvordan kroppen lader opp og reparerer seg selv. Det er derfor viktig at du får deg mer enn nok søvn både før og etter at du tar tatovering. 

Spis skikkelig og ta med niste

Slankekur og tatovering hører ikke sammen. Det er nemlig viktig at kroppen din er så sterk som mulig når du tar tatovering, og da trenger den næring. Du bør spise godt og rikelig før du tatoverer deg. Det kan også være en god ide å ta med deg litt niste, eller i alle fall noe snacks for tatoveringstimen din for å sikre at du holder blodsukkeret oppe. Litt godsaker kan også for noen være en god måte å glemme smertene på.

Ta med referansematerialer

Selv om du kanskje allerede har gitt referansematerialene til tatovøren din kan det være lurt å likevel ta med seg disse, helst i elektronisk format, slik at du er helt sikker på at du får den rette tatoveringen slik du vil ha den. 

Sørg for din egen underholdning

Tatovøren din kommer til å være travelt opptatt, så du kan ikke regne med at han eller hun også kan underholde deg mens det hele pågår. Dersom tatoveringen din tar timevis kan det lett skje at du kjeder deg. Da er det en god ide å ha med deg din egen underholdning. Du kan for eksempel ta med deg en god gammeldags bok å lese, eller en laptop eller telefonen din for å se på en god film på mens tatoveringen pågår. Dette kan også hjelpe deg med å ta tankene bort fra ubehaget med tatoveringen. Husk at videospill eller andre typer underholdning der du holder deg selv i bevegelse ikke er passende når du tatoverer deg.  

Unngå alkohol og kaffe

Det virker kanskje fristende å ta seg et par stive drinker før tatoveringstimen for å få litt ekstra mot i brøstet, men dette er ikke anbefalt. Du har kanskje hørt at det ikke er anbefalt å drikke alkohol før du tar tatovering, men det er ikke alle som er klare over hvorfor dette frarådes. Bortsett fra at alkohol reduserer dømmekraften, så reduserer det også almenntilstanden og utholdenheten din. I tillegg har alkohol også en blodfortynnende effekt som gjør at du lettere kan få små blødninger som vil redusere kvaliteten av tatoveringen din. Det samme gjelder faktisk også kaffe, så du bør også unngå å drikke kaffe, og energidrikker før du tatoverer deg. 

Gi huden nok fuktighet

Tørr hud er skjør og blir lettere skadet enn smidig og hydrert hud. Du bør derfor sørge for nok hydrering før du går til tatovøren. Du bør gjøre dette ved å påføre huden der du skal tatoveres rikelig med fuktighetskrem i uken før du tatoverer deg. I tillegg til å hydrere vel fra utsiden bør du også sørge for å hydrere rikelig fra innsiden ved å drikke mye vann. 

Å drikke vann er også viktig for allmenntilstanden din, og det er veldig viktig at du også drikker nok både rett før, under, og etter tatoveringen. Dersom du drikker for lite på forhånd går dette ut over smidigheten til huden og hvor klar kroppen din er for påkjenningen. Dersom du ikke drikker nok mens du tatoverer deg risikerer du også å bli fort slapp og utmattet. Skikkelig hydrering hjelper også tatoveringen med å helbrede seg fortere etter at du er ferdig.  

Fjern hårveksten

Det er vanskelig å ta seg frem i en jungel. På samme måte er det vanskelig å få til en god tatovering dersom området du tatoverer deg på er fullt av buskete hårvekst. For å få et best mulig resultat bør du fjerne hårveksten før du får tatovering. Du kan gjøre dette ved å barbere deg eller ved å vokse deg. Dersom bruker voksing er det viktig at du får dette unnagjort en ukes tid på forhånd slik at huden din får tid til å komme seg helt etter behandlingen før du starter med tatovering.

Utsett tatoveringen dersom du blir syk eller skader deg

Av og til er uhellet ute og du blir syk eller skader deg rett før du skulle ta tatoveringen. Det er ingen god ide å komme inn for tatovering med nedsatt allmenntilstand, så dersom du pådrar deg en skade, eller er syk, bør du kontakte tatovøren og få utsatt timen din til en annen gang slik at kroppen din har tid til å komme seg til hektene først. Husk at en uke fra eller til ikke betyr mye når man tenker på hvor lenge du vil kunne nyte tatoveringen, så det er ingen grunn til å ta unødvendige sjanser.

Gå alene

Det kan være fristende å ta med seg en venn som mental støtte før du drar til tatovøren. Dette er ikke nødvendigvis anbefalt. Tatovering kan nemlig være en lang prosess, og den du har med deg kommer mest sannsynlig til å kjede seg. Dette kan bli distraherende og frustrerende for både deg, tatovøren og den du har med deg. Det kan ofte ende opp med at den du har med deg distraherer eller går i veien for tatovøren slik at prosessen blir vanskeligere. 

Kle deg for komfortabelt

Det kan til tider ta lang tid å tatovere seg. Det kan også hende at du blir nødt til å tilbringe tid sittende eller liggende i uvanlige stillinger for at tatovøren skal kunne komme til der du tatoverer deg. Dette kan bli ubehagelig dersom du har feil klær på. Generelt sett lønner det seg å ha lette og løse klær på seg som ikke hemmer bevegelsene dine. Det kan også lønne seg å ta med en pute (eller kanskje en teddybjørn?) som kan hjelpe deg med å ha det så komfortabelt som mulig dersom du planlegger en større tatovering som kommer til å ta lang tid.

Informer tatovøren om eventuelle medisiner/helseproblemer

Dersom du går på medisiner eller har kroniske lidelser er det viktig at du informerer tatovøren din om dette på forhånd slik at dere kan kartlegge hvilke risikoer tatoveringen eventuelt kan innebære for deg, og hvilke effekter lidelsen din eller medisinene dine kan ha på arbeidet til tatovøren. 

Smertestillende

For noen kan smertene ved tatovering være litt for mye. Da kan det være fristende å ty til smertestillende for å døyve smertene. Det er viktig å huske at det ikke er alle typer bedøvelse som kan benyttes når du tatoverer deg. Mange vanlige reseptfri smertestillende kan bfrukes, men husk at noen smertestillende medikamenter slik som for eksempel Ibuprofen eller Aspirin har blodfortynnende effekt, og derfor ikke passer seg. Smertestillende er noe du uansett bør diskutere med tatovøren din på forhånd slik at du er sikker på at medikamentene du bruker ikke vil gå ut over resultatet på tatoveringen eller din egen sikkerhet.

Ny tatovering?

Ta kontakt i dag

Forespørsel