Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Viking tattoo

Book time

Viking tatovering

Tatoveringer av vikinger, Rune tattoo, eller norrøne mønstre har blitt populært både i Norge og i utlandet. Mange lurer i den sammenheng på om vikingene selv faktisk hadde tatoveringer. Dette er faktisk noe som det har blitt forsket en del på, og ifølge forskerne er det ingen endelige bevis på at vikingene tatoverte seg, men det finnes sterke indikasjoner på at de hadde mønstre og motiver på kroppen.

Den arabiske diplomaten Ibn Fadlan som var utsendt fra Bagdad til Volga på begynnelsen av 900-tallet skrev for eksempel at vikingfolkene han traff der var dekorert fra fingertupp til hals med trær og andre figurer. I Danmark etterlot vikingene seg tatoveringsnåler som stammer fra bronsealderen.

Tatoveringer med vikingmotiv

De som tatoverer seg med tatoveringer i vikingstil har mye å velge mellom. Det finnes mange flotte norrøne mønster og tegn som er basert på ekte funn eller arkitektur fra vikingtiden som gir et historisk korrekt bilde. Et eksempel på disse er for eksempel Aegishjalmr. Dette er et beskyttelsessymbol som var populært i vikingtiden. Det er sammensatt av magiske runer, og ble blant annet brukt på hjelmer i vikingtiden. Det er antatt at vikingkrigere malte, tatoverte eller graverte dette symbolet i pannen eller på armene før de dro i kamp for å gjøre dem uovervinnelige og spre frykt blant sine fiender. 

Aegishjalmr by @ink.me.pandora

Et annet symbol man ofte ser i tatoveringer er Valknut, eller Odin’s knute. Valknut er et mystisk norrønt symbol som består av tre sammenlåste trekanter. Ordet Valknut kommer fra det norrøne ordet valr, som betyr falne krigere og ordet knute. Arkeologer har funnet symbolet på flere runesteiner, på ting funnet i vikingskip og andre steder. Symbolet er ofte assosiert med død og med Odin.

Valknut by @biextattoo

Andre symbol som er populære som tatovering er trollkorset, et symbol som angivelig beskytter mot ondsinnede troll og andre skrømt, torshammeren Mjölnir, veiviseren Vegvísir og Yggdrasil som er livets tre. Diverse tatoveringer i runeskrift er også et populært innslag i denne sjangeren. 

Viking tatovering av @kaireetattoo

Utstyret man bruker for tatovering i dag er selvfølgelig veldig forskjellig fra det man hadde tilgang til i vikingtiden. Dette betyr at man nå kan lage veldig forskjellige tatoveringer og mønster fra det man kunne på den tiden. Det har derfor blitt vanlig å også tatovere seg med vikingmotiv som ligger relativt langt unna det som vikingene noensinne kunne ha tatovert seg med.

Her handler det ikke om å være historisk eksakt, men heller om å uttrykke en vikingånden og å vise at du har en standhaftig og sterk holdning i likhet med det vikingene hadde. Disse tatoveringene vil heller ofte ta form av moderne versjoner av skisser og bilder som inneholder vikinger eller norrøne motiver. Her snakker vi for eksempel om virkelighetsnære bilder av vikinger eller vikingskip.

@inkbyoskar

En annen kategori som har blitt populær i tatoveringer er realistiske gjengivelser av de imponerende utskjæringene man blant annet finner på stavkirker og vikingskip. 

Hvorfor velge en norrøn tatovering?

For mange nordmenn handler viking tattoos om nasjonal stolthet. Vikingtiden er av mange sett på som norges storhetstid da nordmenn reiste over hele den kjente verden (og til tider enda lengre) for å drive handel eller erobre.

Vikinger er også sett på som et sterkt folkeslag. Vikingtatoveringer er en måte å uttrykke at man er en person som enkelt og greit gjennomfører det man setter seg fore uten noen veike unnskyldninger.

Er vikingtatoveringer rett for deg?

Under kan du få inspirasjon fra Vikingtatoveringer som våre artister på Timeless har laget

Viking Warrior Tattoo
Viking ship and warrior tattoo by Biex
@Biextatoo

Ny Viking tatovering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat

Forespørsel