Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Velg en tatovering du vil bli fornøyd med

Forespørsel

Du tar deg en tur på stranda og når folk begynner å ta av seg skjortene ser du både en eller to personer som har tatoveringer som ligner din…Skikkelig nedtur, eller helt OK? 

Folk tar tatoveringer av forskjellige grunner, men det er to trender som er ganske klare. Noen tar tatoveringer for å skille seg ut, mens andre tar tatoveringer for å vise tilhørighet. Dersom du tatoverer deg for å vise tilhørighet er kanskje poenget at tatoveringen din skal ligne på tatoveringene andre i gruppen din har, men det trenger likevel ikke bety at du ønsker å kopiere hundre prosent. Ofte er også disse tatoveringene relativt individuelle.

Dersom du tatoverer deg for å skille deg ut kan det være litt av en nedtur dersom du møter noen som har “kopiert din tatovering”. Derfor er det viktig at du tar kontroll over den kreative prosessen rundt tatoveringen din slik at du kan få noe unikt, og som “er deg”.

De følgende paragrafene vil guide deg gjennom prosessen for å velge en tatovering du vil bli fornøyd med. 

Velg en tatovering du vil bli fornøyd med

Gjør research 

Dersom du er klar for å få deg tatovering, men ikke vet hvilken design du ønsker deg er du ikke alene. Det er få som, det øyeblikket de bestemmer seg for å tatovere seg, umiddelbart har en design i tankene som de vet er rett for dem. Å finne den rette tatoveringen trenger ikke nødvendigvis være vanskelig, men det er litt av en prosess som, dersom du følger den rett, ender opp med tatovering du er storfornøyd med og har mye glede av resten av livet. 

Prosessen starter med inspirasjon. Den mest effektive måten å fremkalle inspirasjon på en systematisk og effektiv måte er gjennom research. Et godt sted å begynne kan være internett. Det finnes utallige bilder av tatoveringer på nettet. Gå gjennom disse systematisk og ta vare på alt som er av interesse.        

Finn en ide eller en design som taler til deg

Den perfekte designen vil være en som du føler at både deg selv og andre kan identifisere deg med. Når du treffer på en design som du føler taler til deg, eller som du føler uttrykker noe som er viktig for deg, er du ofte på rett vei. Husk at du ikke nødvendigvis trenger å finne akkurat den tatoveringen du ønsker. Det holder å komme med en del tatoveringer du liker som tatovøren kan bruke som grunnlag for å forstå deg og hva du ønsker å uttrykke gjennom tatoveringen din.  

Spør om hjelp fra vennene dine

Av og til kan det hjelpe å få andre sine objektive syn på ting. Vennene dine er vanligvis de som kjenner deg best. Det kan derfor være en god ide å spørre dem om hva de synes om de forskjellige inspirasjonskildene du har funnet, og hvordan de eventuelt kan brukes eller vil passe som tatovering på kroppen din. Skriv ned eventuelle ideer og kommentarer du får fra vennene dine som kan være til hjelp for tatovøren.   

Møt med tatovøren

Etter at du har samlet inn nok av ideer og inspirasjon er det på tide å møte med tatovøren. Som regel vil han allerede ha en mengde unike designer som han allerede har laget for andre kunder, som du kan se og bruke som ytterligere inspirasjon. Husk på at meningen ikke er at du skal bruke akkurat disse designene, men dersom det er noen av designene som føles rett for deg går det an for tatovøren å basere en ny design på konseptet eller stilen i en av disse, ofte i kombinasjon med inspirasjonskilder han får fra deg. 

Når du møter med tatovøren er det også viktig å bestemme deg for om det er den rette tatovøren for deg. Dersom du ikke kommer vel overens med tatovøren, eller du ikke liker stilen hans, bør du heller finne deg en annen tatovør. Det er store sjanser for at du, dersom du ikke liker tatovøren og stilen hans, heller ikke kommer til å like sluttresultatet.    

Tenk deg grundig om

Ny teknologi gjør det i disse dager lettere å fjerne tatoveringer ved hjelp av blant annet laserbehandling. Til tross for dette er det viktig å betrakte tatoveringer som en permanent ting. Laserbehandling er mye dyrere enn selve tatoveringen, og vil ta lang tid. Det er heller ikke noe huden din vil takke deg for. Huden vil uansett alltid bære preg av behandlingen den har gjennomgått. 

Når du får designen fra tatovøren bør du derfor tenke deg om grundig før du endelig setter i gang. Det er ingen grunn til å ta denne avgjørelsen i en fart. Tatoveringen er et bilde du kommer til å bære med deg daglig, så du får nok av tid til å nyte synet av den senere.  

Plassering av tatoveringen

Tatoveringen vil bli en del av kroppen din, så hvor fornøyd du vil være med den vil komme an på hvor godt den passer inn der den plasseres. Det kan være en god ide å finne ut på forhånd hvor godt den passer inn der du har tenkt å plassere den. Et tips for hvordan du kan finne dette ut på forhånd er å printe ut tatoveringen og rett og slett “prøve den på”. 

Jobben din kan også være en ting du vil ta i betraktning når du bestemmer hvor du vil plassere tatoveringen din. Det kan for mange være en god ide å plassere tatoveringen på et sted der den lett kan skjules ved hjelp av klesplagg du vanligvis bruker på jobb. Tatoveringer begynner å bli veldig vanlig, og det er sjelden dette er et problem, men for sikkerhets skyld kan det være lurt å plassere tatoveringen et sted der den kan tildekkes med vanlige formelle arbeidsklær.

Du kan lære mye av å observere andre mennesker som har tatoveringer. Dette kan hjelpe deg med å bestemme hvor på kroppen tatoveringen din vil passe. En annen ting noen bør ta i betraktning er at visse områder på kroppen er mer sensitive enn andre. Dersom du er en person som har lav smerteterskel kan det hende du vil ta en prat med tatovøren din angående hvor det gjør mest vondt å tatovere seg. 

plassering på tatovering

Diskuter eventuelle endringer med tatovøren på forhånd 

Tatovører ønsker at du skal bli fornøyd som kunde og er derfor som regel veldig åpne for innspill i planleggingsprosessen. Det han ikke setter pris på er dersom du forandrer meningen din og ber om forandringer mens tatoveringsarbeidet pågår. Dette kan distrahere fokusen til tatovøren. Det kan også i verste tilfelle føre til en rotete gjennomføring. 

Dersom du har forandringer du vil gjøre på designen bør du snakke med tatovøren på forhånd slik at han kan planlegge. Dersom du vil legge til nye detaljer i tatoveringen din vil du kunne komme tilbake senere for å gjøre dette.  

Les flere artikler om tatovering

Ny tatovering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat

Forespørsel