Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Tatovering og trening

Trening og svetting de første 48 timene

Tatoveringen din er mest sensitiv de første 48 timene etter at du har fått den. Det er nemlig cirka så lenge det tar før kroppen har innkapslet fargen i tatoveringen. I denne perioden er det viktig å ikke svette for mye. Dersom du svetter mye vil det være fare for at du svetter ut noe av blekket før det har blitt skikkelig innkapslet i huden din.

Det er derfor ikke anbefalt å trene de første 48 timene etter at du har fått tatoveringen din. Det er også vanlig at huden din føles litt stram etter å ha blitt tatovert, og den trenger hvile for å gro.

Dette er spesielt viktig dersom du har tatt en stor tatovering, men uansett størrelse er alle tatoveringer sår som trenger å gro.

Trening de første 2-4 ukene

Først og fremst er det viktig å huske at tatoveringer ikke skal utsettes for bakterier de første par ukene mens sårene i huden din gror. Dette kan også ta lengre tid, alt etter hvor lenge det tar for huden din å komme seg etter tatoveringen.

En stor og fin ryggtatovering hører derfor kanskje ikke hjemme på treningsbenken i treningsstudioet, men det betyr heller ikke at man absolutt må holde seg helt unna trening de første ukene. Mange anbefaler allikevel dette, i stor grad på grunn av smittefaren med steder som treningsstudio, men det er også andre grunner for å holde seg i ro i denne perioden. 

Dersom det er viktig for deg å trene uten opphold går det an å trene i ukene etter at du har fått deg en tatovering. Det du må holde deg helt borte fra er svømming og bading. Det er viktig at du allikevel tar det med ro og tar hensyn til tatoveringen.

Husk at dette er et sår som skal gro, og kroppen din trenger styrke og ro til å ta seg av dette. Det kan lønne seg å ta det litt roligere enn du vanligvis gjør, og dersom du bestemmer deg for å trene, kanskje fokusere på andre typer trening enn akkurat treningsstudioet. Dersom du tar deg helt ut kan du ende opp med infeksjoner, det samme gjelder dersom du kommer i kontakt med bakterier.

Det beste er å ta seg noen dagers pause fra treningen mens tatoveringen gror, slik at du unngår risikoen.  

Dersom du trener og bevegelsene du gjør føles vondt eller stramt på tatoveringen er det best å holde seg unna disse bevegelsene og heller finne andre muskler å bevege på. Det kan også være lurt å smøre tatoveringen litt før du trener slik at huden der ikke føles stram, men husk også at man ikke skal smøre seg for mye, og at det er bedre å bruke vannbaserte kremer som ikke fører til kviser. Det verste du kan gjøre er å smøre med vaselin, da får huden din ikke luft og du kan få et forferdelig resultat. Du kan spørre tatovøren din om spesielle kremer som er laget for akkurat dette formålet. 

Strekking av Sårskorpen

Oppå tatoveringen vil det danne seg en sårskorpe. Når dette skjer er det viktig at du er så forsiktig som mulig med denne. Sårskorpen din er ikke særlig fleksibel og kan lett sprekke. Dersom sårskorpen sprekker kan det resultere i at fargene i tatoveringen under blir ujevne når sårskorpen kommer av.

Du kan bruke spesielle kremer for denne sårskorpen, men når det gjelder trening er det ikke sikkert dette er nok til å forhindre at sårskorpen sprekker, så det er igjen ikke anbefalt med noe særlig trening. Dette gjelder særlig dersom du har tatt en stor tatovering.

Ny tatovering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat

Forespørsel