Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

Mandala Tatovering

Om tatoveringer

Norske sjømenn var relativt tidlig ute med sine tatoveringer, men nå som det å få seg en tatovering er nesten like vanlig som å kjøpe seg et bilde å henge på veggen er det snart flere personer i Norge som har en eller annen form for tatovering enn de som ikke har det.

Stedene der folk velger å tatovere seg endrer seg i takt med kulturen. Sjømennene dekorerte for eksempel ofte armene sine, mens tribale tatoveringer vanligvis ble plassert på korsryggen. En bølge med små kinesiske tegn, ofte tatovert på baksiden av nakke, skuldre eller ankler kom deretter.

Hvilke motiver folk tatoverer seg med endrer seg også stadig. Norske sjømenn sine tatoveringer var ofte dominert av såkalte old-style tatoveringer der maritime tema som for eksempel ankere og ror eller kompass ofte hadde et innslag.

På 90-tallet begynte folk i økende grad å bli fascinert av tribale tatoveringer. Disse er for det meste utført i svart og er basert på urgamle tatoveringsstiler eller mønstre. Ofte finner man her blant annet motiver inspirert fra polynesiske, mellomamerikanske, keltiske eller egyptiske kulturer. Et annet viktig og stadig mer populært innslag i den tribale typen tatoveringer er også sørøstasiatiske eller indiske Mandala motiv.

Mandala trenden

Med en skilsmisseprosent på rundt 50% er det kanskje ikke så rart at trenden med å tatovere navnet på sin elskede i romantisk løkkeskrift er på vei ut. Tatoveringsstudioene får også færre etterspørsler etter sterke farger og naturtro tegninger ettersom dette er ting man lettere kan gå lei av. I dag er det geometri og symboler, ofte i svarte farger, som gjelder.

Geometriske mandalamønstre er en av trendene som har falt i smak hos kundene i norske tatoveringsstudioer. Disse består ofte av tynne streker og små symboler. Det har blitt populært å plassere disse mønstrene på andre deler av kroppen enn det som var vanlig tidligere. Fingre og hender er ett eksempel der mandalatatoveringer blir brukt som et alternativ til midlertidige henna-dekorasjoner. Ørene er også nå ett populært sted å plassere små og intrikate tatoveringer.

Mandala tatoveringer domineres tradisjonelt sett av sirkulære geometriske mønster, lotusblomster, sanskrit skrift og tynne linjer i svart farge. Faktisk betyr ordet Mandala sirkel på Sanskrit. Designene som blir brukt i Mandala tatoveringene stammer fra mønstre som tradisjonelt ble brukt i forbindelse med religiøse eller kulturelle seremonier i india og Sør-øst Asia.

Mandala: En stilart i endring

Tatoveringer innen Mandala stilarten er en trend i stadig utvikling. For eksempel legger mange nå til farger i tatoveringer av denne stilen. I tillegg er det stadig vanligere å legge til andre elementer i kombinasjon med med typisk mandala design.

Mandala stilen blir nå også i økende grad kombinert med andre stilarter slik som for eksempel realisme eller new-school stil. Dette gjør at mange ender opp med veldig interessanne og unike tatoveringer.    

Hvorfor folk velger Mandala tatovering

Mange liker mandala tatoveringene på grunn av den kunstneriske designen med intrikate detaljer og interessanne, men ryddige ryddige geometriske mønster. Dette er en type design som man ikke så lett kan bli lei av. Det er også en relativt diskret og nøytral design som samtidig kan være veldig vakker.

Andre velger Mandala tatoveringer på grunn av symbolikken som ligger i disse. Designene og detaljene i tradisjonelle Mandala tatoveringer inkluderer en rekke symboler som alle har mening. Lotusblomsten, som symboliserer kroppens renhet og skjønnhet, er for eksempel ofte en fremtredende del av Mandala tatoveringer. Den sirkulære formen i lotustatoveringen symboliserer feminin energi. 

Ny mandala tatovering?

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat

Forespørsel