Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

Japansk tatovering

I Japan er tatoveringer del av en eldgammel stilart der tatoveringene brukes som en ny og mer moderne uttrykksform. Til tross for at tatoveringskulturen i Japan er veldig sofistikert har Japan et mer anstrengt forhold til tatoveringer enn mange andre land i dag. Tatoveringer er fortsatt tabubelagt i Japan. Dette gjør at japanere som tatoverer seg vanligvis passer på at tatoveringene kan skjules under klærne slik at de ikke synes i offentligheten.

Noen sammenligner japanske tatoveringer med ildfluer. Du ser bare skjønnheten deres om natten. På samme måte ses tatoveringer i Japan kun i spesifikke situasjoner. Dette er en av tingene som bidrar til å gjøre japansk tatoveringhskultur unik og veldig vakker.

Tatoveringer i Japan startet som straff

Man kan ikke snakke om japanske tatoveringer uten å samtidig komme inn på temaet organisert kriminalitet. Yakuza er navnet som brukes på organiserte kriminelle organisasjoner i Japan. Disse organisasjonene driver med kriminelle aktiviteter både i og utenfor Japan.

Dagens Yakuza har sine røtter i kriminelle organisasjoner som drev med ulovlig hasardspill eller som drev med handel av ulovlige eller stjålne varer i Edo området rundt 1603-1868. I denne tidsperioden fikk kriminelle tatovert Tokigawa-symbolet i nakken for å slippe unna dødsstraff. Tokigawa symbolet har derfor en sterk assosiasjon med kriminelle i Japan.

Tatoveringer ble også brukt for å systematisk merke kriminelle basert på hvor lovbruddet ble utført, alvorlighetsgraden, og hvor mange ganger. I tildligere tider var det vanlig at medlemmer av de fleste Yakuzaklaner tatoverte seg. Tatoveringene viste ofte tegninger eller symboler fra japansk kunst, kultur og historie.

Tatoveringer som dekker hele kroppen, også kalt kroppsdraktstatovering, har sin opprinnelse i Yakuzakulturen. Her sees tatoveringer som private og tatoveringene stopper derfor vanligvis ved halsen og ved hendene. Slik holdes tatoveringene utenfor offentligheten selv om de dekker nesten hele resten av kroppen.

I Japan har symboler veldig sterk betydning. Det er for eksempel ulovlig å tatovere symbolet til de første samuraier. Det er også en alvorlig forbrytelse å tatovere familiesymboler.  De beste tatovørene i Japan har derfor ofte en tilknytning til Yakuzaen. En av disse, Horiyoshi, er kanskje den mest legendariske tatovøren i Japan. Horiyoshi er også Yakuzaenes foretrukne tatovør.

Japanske tatoveringer

Japanske tatoveringer er estetisk helt ulike fra de tatoveringene man ofte ser i vesten. Estetikk er noe som gjennomsyrer japansk kultur, alt fra te-seremonier til samuraisverd og tatoveringer har sine spesielle trekk.

Japanske tatoveringer er som nevnt ofte symboler eller tegninger fra japansk kultur, historie eller kunst. Tatoveringer viser for eksempel en blomst, karper, hodeskaller, mytologiske vesener, hav og bølger, skip, drager eller slanger.

Skygger er også viktige i japansk kunst. Japanske tatoveringer inneholder derfor ofte skygger. Farger som brukes er som regel grader av sort og hvitt, samt rødt og grønt.

Japansk tatovering?

Ta kontakt for en hyggelig prat

Forespørsel