Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Hva koster en tatovering?

Send oss en forespørsel så kan vi gi deg en pris

Forespørsel

Hvor mye en tatovering koster er et populært spørsmål blant de som tenker på å tatovere seg. En av grunnene til at dette spørsmålet spørres så ofte er kanskje at det er så vanskelig å gi et tilfredsstillende svar. Dersom man spør om hvor mye noe koster tenker man sannsynligvis på hvor mye man må punge ut med, og om man har råd til det, og begge disse tingene kan være veldig relative når man snakker om tatoveringer. 

Realiteten er at tatoveringer er kunstverk, og det er alltid vanskelig å bestemme hvor mye et kunstverk er verdt, så til syvende og sist blir det markedskreftene som bestemmer verdien av arbeidet til den enkelte tatovøren. Verdenskjente tatovører som er mer populære, vanligvis på grunn av kvaliteten de leverer, vil kunne fylle opp kalenderen sin med avtaler nesten uansett hvor mye de tar seg betalt. Andre tatovører, særlig dersom de er i begynnelsen av karrieren sin, kan slite med å få nok kunder og vil derfor gi deg lavere priser. 

Markedskreftene en veldig viktig faktor for tatoveringer som er relativt subjektiv, men det finnes også en del andre og mer håndfaste faktorer som har stor innvirkning på hvor mye tatoveringen din vil koste. Vi går inn på disse i denne artikkelen, så les videre dersom du har planer om å få deg en tatovering.  

Tatovering pris – Hvordan settes prisen på tatoveringen din?

Tatovøren din vil vanligvis ha en del forskjellige elementer som inngår i prisen for tatoveringen din. Her går vi gjennom noen av de vanligste komponentene du kan regne med å komme borti når du tatoverer deg. 

Minstepris

Det koster alltid noe å sette i gang. For hver avtale må tatovøren bruke tid på administrasjon, klargjøring, rengjøring, informasjon og samtale med kunden og lignende. Dette vil koste tatovøren det samme uansett hvor liten tatoveringen din er. Derfor vil det som regel være en minstepris.

Timepris

De fleste tatovører vil på en eller annen måte regne i form av en en timepris. Denne timeprisen kan variere mye mellom forskjellige tatovører alt etter hvordan tatovøren velger å prise sin egen tid. Det er ikke nødvendigvis alltid at det går frem hva timeprisen er, men den vil vanligvis alltid være en direkte eller indirekte del av beregningen. 

Pris på utstyr

Det kan gå med en del utstyr for tatoveringen din. Tatoveringsnåler vil for eksempel ikke brukes om igjen. Det kan gå med mange forskjellige tatoveringsnåler i en og samme tatovering i og med at forskjellige nåler brukes for forskjellige farger og effekter. Andre typer utstyr som ikke gjenbrukes inkluderer hansker, strikker, termofax papir, hudpenner og mer. Både engangsutstyret og delar av kostnaden for det gjenbrukbare utstyret må regnes med i prisen på hver tatovering.  

Fast pris og pris per økt

Det hender at du vil bli gitt en “fastpris” av tatovøren, men du vil vanligvis bare kunne få fastprisen etter at du har blitt enig med tatovøren om motivet, størrelsen og plasseringen for tatoveringen din. Dette betyr at tatovøren allerede har regnet ut omtrent hvor lang tid som trengs, og hvilket utstyr som trengs for tatoveringen din. 

Fast pris er ofte ikke tilgjengelig for større tatoveringer ettersom disse kan gå over flere økter, og fordi det er stor forskjell på hvor lang tid en tatovering kan ta for den individuelle kunden. Dette varierer blant annet på grunn av hvor mottakelig huden til den tatoverte er for blekket, og hvor lenge han eller hun orker å bli tatovert om gangen. Noen tatovører vil derfor gi deg pris per økt i stedet for fastpris på større tatoveringer.

Hvorfor varierer prisene fra person til person?

Det er store individuelle forskjeller på mennesker når det gjelder tatoveringer. Dette kommer av forskjellige faktorer. For eksempel fører større kroppsmasse ofte til at det er større områder som må tatoveres. Hvor tykk hud folk har og hvilken farge den er vil også være innvirkende faktorer. I tillegg er det forskjell på hvor mottakelig huden er i forhold til tatoveringer. Noen har hud som umiddelbart prøver å skille ut blekket, mens andre sin hud vil akseptere tatoveringen lettere. Hvor sensitiv en person er til smerter kan også ha mye å si. Dette vil nemlig bety at en tatovering, særlig dersom den er av den større typen, vil måtte fordeles over flere økter.  

Merverdiavgift

Tatoveringstjenester er regnet som åndsverk i følge norsk skattelovgivning, og er derfor unntatt merverdiavgift. Det er viktig å notere seg at dette kun gjelder hvis tatovøren selv utfører tjenesten gjennom sitt eget enkeltpersonforetak der tatovøren opptrer som opphavsmann til åndsverket sitt. Aksjeselskap kan ikke ha opphavsrett til tatoveringer. Dette betyr at dersom du kjøper tatovering fra et aksjeselskap kan dette bety at du må betale merverdiavgift. 

I Norge eller i utlandet

For noen kan det virke fristende å ta en tatovering når de er ute på ferie. Dette kan være billigere, men det er verdt å huske på at en tatovering er en langvarig forandring på kroppen din i likhet med en operasjon hos legen eller arbeidet til tannlegen. Du bør derfor være forsiktig med hvem du eventuelt stoler nok på til å gjøre dette. Dersom du ikke er fornøyd med resultatet vil det koste mye mer å fjerne en tatovering enn det gjorde å få den i første omgang.

Det er generelt tryggere å få tatoveringer i Norge. Her hjemme vil det være lettere for deg å sjekke ryktet til tatovøren før du setter i gang med tatoveringen. I tillegg er det strenge regler for hygiene i Norge som sikrer deg fra potensielt alvorlige sykdommer som du kan pådra deg dersom tatovøren for eksempel gjenbruker urene nåler eller annet utstyr.   

Priseksempler

I Norge er det vanlig at man betaler mellom 1000 og 1500 kroner timen for tatoveringer, men det finnes også tatovører som koster mer eller mindre enn dette. Minsteprisen starter ofte rundt prisen for en halvtimes arbeid. 

Som eksempler kan du få tatovert en liten rose til ca 2000 kroner, eller 3000 dersom den skal se realistisk ut. Dersom du bare vil ha litt skrift kan du kanskje bare måtte punge ut med under tusenlappen, mens det for en “full sleeve” fort kan koste deg mellom 30-60 tusen kroner, eller kanskje enda mer dersom du for eksempel vil dekke over gamle tatoveringer.  

Hvordan finne ut hva tatoveringen din vil koste?

For å finne ut hva tatoveringen din vil koste er det best å snakke med tatovøren. Send en nøyaktig beskrivelse eller skisse av hva du ønsker deg. Husk å fortelle hvor stor du ønsker tatoveringen og hvor du vil ha den. Da har tatovøren et utgangspunkt for å regne ut en foreløpig pris for deg. Denne prisen kan eventuelt revideres når du, sammen med tatovøren din har blitt enige om en endelig design.   

Finn ut hva din drømmetatoverieng koster

Forespørsel