Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Man – Fre: 11.00 – 18.00
  • Lørdag: 11.00 – 17.00
  • Søndag: Stengt

Drage tatovering

Forespørsel

Menneskehetens fascinasjon med drager strekker seg tilbake tusenvis av år, og man finner spor av dette i de fleste kulturer, så det er derfor ingen stor overraskelse at man også finner disse mytiske skapningene også i tatoveringskulturen.   

Drager som innslag i gamle kulturer

I asiatiske kulturer er dragen et symbol på mange forskjellige ting. For eksempel er drager assosiert med magi, hell, styrke og makt, adelighet, visdom, og spirituelle egenskaper. Dragen Oni er et kjent eksempel fra japansk mytologi. Den levde i skyene og sørget for regn for de japanske risbøndene.

Kinesiske drager er sett på som en representasjon av blant annet positiv maskulin energi. Dragen i kinesisk mytologi er en skapning som bringer regn i tørketiden, og som beskytter vann og fruktbart land. Den som bærer en kinesiske dragetatovering er forventet å være en sterk og rettferdig person. Noen tror også at en dragetatovering kan beskytte mot onde krefter.

I kinesisk mytologi viser en svart drage respekt overfor eldre og foreldre. En rød drage symboliserer kjærlighet og beskyttelse overfor familie og barn. En blå drage betyr fred og harmoni, mens en gullfarget drage betyr visdom og et mykt hjerte.

Det var ikke bare i asia at drager var en viktig del av mytologien. Hjemme i Norge er det et kjent faktum at drager var en del av mytologien allerede fra vikingtiden da dragehoder for eksempel prydet både skip og bygninger. Fåvne var en kjent drage i vikingtiden, Denne dragen voktet over en stor skatt, og ble til slutt drept av helten Sigurd Fåvnesbane.

Dragen i dagens populærkultur

Etter TV-serien Game of Thrones har drager blitt enda mer populært. I denne serien har en av hovedrolleinnehaverne 3 drager som hjelper henne med å ta over store landområder og kongedømmer. Mange liker assosiasjonene som drager har til makt, kunnskap og klokskap. Et annet innslag verdt å nevne er Eva Salander, som er heltinnen i historien om “The Girl With the Dragon Tattoo”. Eva er veldig smart, rettferdig, en sterk person, og en outsider som har sin egen stil. Hun har også en stor dragetatovering på ryggen sin.

Hvilken drage for din kropp?

Når du tatoverer deg er det viktig at du velger et motiv som passer til din kropp. Dette gjelder også når det gjelder dragetatoveringer. Selv om dragen er en fantastisk skaptning som i utgangspunktet ser bra ut på alle kropper kan det være litt forskjell på hvilken type drage som passer for forskjellige kroppstyper.

Har du en tynn kroppstype kan det for eksempel være fint med en lang og noe tynnere drage som går nedover hele kroppen. Har du derimot en litt større kropp kan dragen ofte se bra ut dersom den er litt større. Drager som snor seg rundt armer eller ben kan også se fantastiske ut.

Drage tatovering?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Forespørsel