Timeless Tattoo

Pilestredet 53E
0350 Oslo

Timeless Tattoo & Gallery

Hegdehaugsveien 23
0352 Oslo

post@timelesstattoo.no

+47 95 07 21 38

  • Mon – Fri: 11.00 – 18.00
  • Saturday: 11.00 – 17.00
  • Sunday: Closed

Cover up tatoveringer

Trenger du en cover-up?

Ta kontakt

Dessverre hender det at folk ender opp med en tatovering de er misfornøyd med. Dette kan i begynnelsen føles som et slag i ansiktet, men det varer lengre. Tatoveringer som ikke endte opp som de skal kan bidra til lav selvsikkerhet, og vil ofte føre til at folk ender opp med å dekke til noe de i utgangspunktet planla å vise frem med stolthet.   

Det finnes nå forskjellige måter å fjerne tatoveringer på, og den beste er sannsynligvis laserbehandling, men laserbehandling er også en påkjenning for huden. Det vil ofte trenges mange behandlinger over mange måneder før du blir kvitt tatoveringen din, og selv da kan det hende du fortsatt kan skimte konturene av den gamle tatoveringen din. Dette er også en veldig dyr behandling som som utvilsomt vil koste deg mange ganger det du betalte for å tatovere deg i utgangspunktet. 

Tatoveringer falmer også på naturlig måte over tid. Dette skjer blant annet når tatoveringen blir utsatt for mye sollys, men kroppen jobber også stadig med å bryte ned tatoveringen din. Falmede tatoveringer er ofte ikke så skjønne, og for mange kan en falmet tatovering være en fin anledning til fornyelse. 

I denne artikkelen kan du lese om et populært alternativ til å fjerne (eller forsøke å fjerne) tatoveringen din. Det er nemlig mange som velger å rett og slett tatovere over den gamle tatoveringen med et nytt motiv enten fordi den eksisterende tatoveringen var gammel og falmet, eller fordi en ny tatovering gikk galt. Denne typen tatovering kalles cover up tatoveringer.1

Hvordan cover up tatoveringer virker

Uttrykket cover up antyder at den nye tatoveringen gjøres oppå den gamle tatoveringen slik at den blir dekket til. Dette er faktisk litt misvisende. Når du tar en cover up tatovering blir nemlig blekket i den nye tatoveringen injisert inn i det samme hudlaget som den gamle tatoveringen. Pigmentene fra den gamle tatoveringen vil derfor blande seg sammen med den nye tatoveringen. Dette betyr at man kan ende opp med nye og forskjellige farger. For eksempel vil blått og rødt ende opp som lilla inne i huden din. 

Mørke pigmenter vil vanligvis ende opp med å dominere, så av denne grunn vil mange tatovører anbefale at svart brukes i cover up tatoveringer. Svart kan nemlig brukes til cover up for omtrent hvilken som helst tatovering. De fleste ønsker ikke en helt svart tatovering, så det tatovøren vil gjøre er å utvikle den designen som passer best for å dekke til den gamle tatoveringen din samtidig som den også er en tatovering du er mer fornøyd med enn den gamle tatoveringen din.  

Hvilke tatoveringer kan man tatovere over?

Generelt sett kan man tatovere over hvilken som helst tatovering, men det finnes store forskjeller når det gjelder hvor lett det er å tatovere over gamle tatoveringer. Det sier seg nesten selv at selv den beste tatovøren ikke kan dekke til en stor og mørk tatovering med en liten og lys tatovering. Dersom du har en veldig mørk tatovering kan det også hende tatovøren anbefaler at du tar 2-3 behandlinger med laser for å få den gamle tatoveringen til å falme litt før du tatoverer over den.  

Slik gjøres det

Først pleier tatovøren å lage en skisse av den gamle tatoveringen din, ofte ved hjelp av gjennomsiktig papir, slik at de viktigste og mest fremtredende delene av den eksisterende tatoveringen blir kartlagt.

Deretter vil tatovøren lage en ny design som passer over den eksisterende tatoveringen din. Dette blir ofte gjort ved å bruke en lysboks der tatoveringen tegner designen med det gjennomsiktige omrisset av den gamle tatoveringen under. På den måten kan tatovøren passe på at den nye tatoveringen vil passe så godt som mulig sammen med den gamle tatoveringen som du vil fjerne.      

Tatovøren vil begynne arbeidet på tatoveringen din på de områdene der omrisset av den gamle tatoveringen din befinner seg, og arbeide seg utover derfra for å sikre et best mulig resultat. I cover up tatoveringer trekker en god tatovør oppmerksomheten bort fra den gamle tatoveringen ved å lage interessante mønster og illustrasjoner der den gamle tatoveringen var. Trikset er å trekke oppmerksomheten til den nye designen. Tommelfingerregelen er også at den nye tatoveringen bør være minst 30% større enn den gamle tatoveringen for å best mulig kamuflere den gamle designen.    

Motiver og farger i cover up tatoveringer

Det kan være en vanskelig jobb å tatovere over en gammel tatovering, og det er ikke alle tatovører som er like flinke på denne typen jobber. Denne typen tatoveringer krever inngående kunnskap i farger, og blanding av farger, og det krever også at tatovøren er flink på å utvikle kreative designer der den eksisterende tatoveringen også inkluderes. 

Tatoveringer med vannfarge-effekt er en av typene tatoveringer som krever store ferdigheter når det gjelder sammenblanding av farger, så tatovører som spesialiserer seg i denne typen tatoveringer kan også være flinke til å gjøre cover up tatoveringer. I tillegg vil de fleste tatovører kunne lage tatoveringer som bruker svart eller mørke farger for å dekke til den gamle tatoveringen. 

Det er ikke alltid du kan få alt akkurat slik som du vil i en cover-up ettersom den eksisterende tatoveringen begrenser den kreative friheten til tatovøren din. Når du har funnet en tatovør du stoler på er det derfor viktig at du gir han eller henne så mye kreativ frihet som mulig for å kunne gjøre det beste ut av situasjonen. 

Trenger du en Cover-up?

Send oss bilde av din tatovering så kan vi komme med forslag

Forespørsel